Forandring

Anne Kristine Thorsby En av de mest anerkjente kunstnerne i distriktet, Anne Kristine Thorsby, holder separatutstilling i Kauffeldtgården fra 31.august til 29. september 2013.

Tittelen på utstillingen er «FORANDRING» og består av både oljemalerier og litografier.

Hennes bilder gir uttrykk for elementenes evolusjon, gjenspeilt som menneskelige sinnsbilder. Motivene rommer både det eksplosive og meditative, de er i stadig bevegelse mot et hittil ukjent landskap. Hun har et dypt personlig uttrykk med en iboende energi som påkaller dialog med tilskueren.

Thorsby er bosatt på Lillehammer og lanseres for tiden internasjonalt. Hun har stående invitasjoner til to ulike gallerier på Manhattan i New York, og skal delta på Firenze-biennalen senere i år. Biennalen er en utstilling med stor internasjonal deltakelse.

Tommy Olsson, kunstanmelder i Morgenbladet, ga blant annet følgende kritikk etter hennes separatutstilling på Galleri Zink i 2012: ”Bildene er for gode til ikke å bli lagt merke til.”

Anne Kristine Thorsby har årlig hatt separatutstillinger siden hun ble uteksaminert fra Kunsthøyskolen i 1989. Hun er innkjøpt av en rekke offentlige instanser og større private aktører. Blant andre av Justisdepartementet, Statens veivesen og Norsk Hydro. Flere offentlige utsmykninger – blant andre Statens hus, Sykehuset Innlandet, kirker og kulturhus.

Se plakat

Tags: , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.